Blog Orang Selangor

16/05/2017

Ray Kroc - Pencuri Business McDonald

Kalau korang baca post mcdonald Ray Kroc dari Najib Asadok, memang terbaik, hahah, aku ditag wife aku, baca tentang owner McDonald nih. Layan siut. Dia punya skill baik punya. Dia cadang McDonald buka franchise. Tapi tulah  sebab tekanan dan kawalan adik beradik McDonald, dia pun sampai nak muflis, tapi dia bangkit balik dan tengok balik kelebihan yang dia ada.




Hahhaa, akhirnya dia tahu, dia ada aset hartananah, sampai owner McDonald pun bengang tak boleh nak kawal Ray Kroc nih. Akhirnya owner McDonald gaduh gaduh, bawak ke mahkamah, sampai McDonald pun tak boleh nak buat apa apa. Hahhaa. Mula mula minta royalty 0.5%, tapi Ray Kroc tak layan, terpaksa McDonald hanya terima pampasan 2.7 juta usd. Akhirnya McDonald Ray Kroc yang punya. hahaha, gile kencing perampas  business .

No comments:

Post a Comment