Blog Orang Selangor

22/02/2015

Nikmat Makan Besar ?

alhamdulillah, hehehe, nak tahu, sebenarnya ini lah ada kesempatan nak update blog sendiri. hoo, gile cool. Baru je update, padahal, lama gila tak update. Hehehe, sebab nya sibuk update blog satu lagi tuh, blog bajet sihat, tapi memang SIHAT !!!. Oklah, Aku suka nak Cerita pasal makan besar ini. Hoo yeah !!!


tahun baru cina


49:13 

O mankind, indeed We have created you from male and female and made you peoples and tribes that you may know one another. Indeed, the most noble of you in the sight of Allah is the most righteous of you. Indeed, Allah is Knowing and Acquainted.
Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).

Setiap Tahun Join ?

Memang sebab adik punya wife punya husband itu memang dah ada darah keturunan Cina, jadi memang selalu lah dapat jemputan Tok Hosen, memang beramai kumpul. Tradisi di teruskan katanya. Lagi satu kawan aku pun Hariz, ada jugak. Hahaha, itu adik dia sudah kahwin dengan adik wife aku, so, apa hubungan aku dengan Hariz ? TAkda pun, tapi Adik biras kami kongsi.


Oklah, taknya uncle hosen, ini cuma tradisi, hoo, memang best. Sebab yang kami dapat jemputan, bukanlah family terdekat. Tapi boleh kata ramai yang bersangkut paut, semua diajaknya, boleh kata, semua ada, memang terbaik. Tapi memang best, ini satu cara silaturahim yang terbaik.

OKlah, inilah serba sedikit benda nak update, sebab dah alam tak update, hahaha, saya tinggalkan satu kod rahsia lagi untuk anda, oklah selamat memberi sedekah !!!!

42:13

He has ordained for you of religion what He enjoined upon Noah and that which We have revealed to you, [O Muhammad], and what We enjoined upon Abraham and Moses and Jesus - to establish the religion and not be divided therein. Difficult for those who associate others with Allah is that to which you invite them. Allah chooses for Himself whom He wills and guides to Himself whoever turns back [to Him].
Allah telah menerangkan kepada kamu - di antara perkara-perkara ugama yang Ia tetapkan hukumnya - apa yang telah diperintahkanNya kepada Nabi Nuh, dan yang telah Kami (Allah) wahyukan kepadamu (wahai Muhammad), dan juga yang telah Kami perintahkan kepada Nabi Ibrahim dan Nabi Musa serta Nabi Isa, iaitu: "Tegakkanlah pendirian ugama, dan janganlah kamu berpecah belah atau berselisihan pada dasarnya". Berat bagi orang-orang musyrik (untuk menerima ugama tauhid) yang engkau seru mereka kepadanya. Allah memilih serta melorongkan sesiapa yang dikehendakiNya untuk menerima ugama tauhid itu, dan memberi hidayah petunjuk kepada ugamaNya itu sesiapa yang rujuk kembali kepadaNya (dengan taat).

No comments:

Post a Comment